Miten sitä osaisi mukautua hevosen hyppyyn juuri sopivasti – ei liikaa, eikä liian vähän? Ettei hyppäisi ennen hevosta, mutta ei myöskään jäisi jälkeen? Peppua taakse eikä suorin jaloin etunojassa… Tämä kurssi on tehoisku ratsastajan tasapainoon ja mukautumiseen esteillä!

STALL SOLBACKAN ESTEKURSSI
perjantaisin klo 16-17
6 hlö ryhmä, 190e, 5.11.-3.12.
http://www.stallsolbacka.fi/

KURSSIN SISÄLTÖ
Ensimmäisellä kerralla mennään esterata, joka pyritään videoimaan, ja määritellään kurssin henkilökohtaiset tavoitteet. Seuraavilla kerroilla harjoitetaan tasapainoa ja mukautumista erilaisilla tehtävillä, mm. kujassa hypäten – halutessaan vaikka ilman käsiä, jolloin ohjiin tai kaulaan ei voi tukeutua! Viimeisellä kerralla suoritetaan rata uudelleen, ja katsotaan, onko alussa tunnistetuissa kehityskohdissa onnistuttu.

TAITOTASOVAATIMUS
Tärkeintä on, että olet ratsastanut aikaisemmin 70-80cm tehtäviä sujuvasti. Jos jokainen hyppy tällä korkeudella on selviytymistaistelua, et pysty keskittymään istuntaasi. Kujassa hypätessä korkeus saattaa nousta isommaksikin, jos ratsastajan tasapaino on riittävä.

Tästä kurssista on varmasti hyötyä, olit sitten hypännyt pidempään tai vasta vähän aikaa. Monesti estetuntien aiheena on joku tietty tehtävä, jolloin omaan istuntaan on vaikea keskittyä ja tehtävien vaikeutuessa huonot maneerit vain korostuvat. Nyt niitä on tarkoitus kitkeä pois!

KYYDEISTÄ
Tallilla on puitteet ja kalusto kohdallaan, mutta syrjäisen sijainnin vuoksi tunnille järjestetään kimppakyydit. Kurssi toteutuu, jos ilmoittautuneista löytyy riittävästi autollisia, jotka suostuvat tarvittaessa kyyditsemään muita kurssilaisia. Bensakulut jaetaan autoseurueen kesken.

ILMOITTAUTUMISESTA
Ilmoittautuminen on sitova ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, kuitenkin niin, että autollisia voidaan tarvittaessa nostaa jonon ohi kyytien takaamiseksi. Tästä syystä ilmolomake hyväksyy enemmän vastauksia, kuin kurssilla on paikkoja. Antamaasi sähköpostiin lähetetään vahvistus kurssin toteutumisesta, mukaan mahtumisestasi ja lasku ilmoittautumisajan päätyttyä 24.10. Kurssi on kokonaisuus, johon ilmoittautuja sitoutuu. Mikäli et pääse tunnille, voit koittaa myydä sen Facebookissa Troijan ja Teran tuntipörssissä tai Teran telegram-ryhmässä. Koska sairastumisia/loukkaantumisia saattaa kuitenkin tulla, siitä tulee ilmoittaa välittömästi tallille (Opettajan puhelin 040-125 3114).

Ilmoittautuminen avataan 19.10. klo 13.00 Teekkariratsastajien jäsenille.

Ilmoittautuminen on sulkeutunut