Hyvän mielen estetunti! Estekorkeus ei päätä huimannut, mutta koska lähes kaikille talli, ratsu ja ope olivat uusia, se ei haitannut, varsinkin kun tehtävissä kyllä riitti silti tekemistä.

Alkuun verkkasimme tasaisella ja otimme tuntumaa ratsuihin kaikissa askellajeissa, ja sitten tulimme kahta kavalettia kaarevalla uralla maneesin päädyssä, jotta jokainen saisi vähän käsitystä oman ratsunsa laukan pituudesta ennen esteisiin siirtymistä. Hyppäsimme ensin pitkän sivun suuntaisesti pystyn, jonka jälkeen uudestaan nämä kavaletit, ja tien ja suoruuden kanssa sai olla tarkkana, jotta laukka tulee oikein alas kavaletteja varten… Aina ei onnistunut. Kavalettien jälkeen jatkettiin diagonaalille, jossa oli kavaletti-okseri -sarja, ja siitä vielä silmukka ja toiselle diagonaalille pysty.

Haastattelin ensikertalaisten fiiliksiä tunnin jälkeen, ja Solbacka sai kiitosta hienoista puitteistaan ja jokainen oli saanut onnistumisen tunteita ratsunsa kanssa, vaikka vieraan hevosen selkään hyppääminen – ja heti sen kanssa hyppääminen – tarjoaa riittämiin haastetta. Myös opemme Tiina sai kiitosta, vaikka hän itse sanoo olevansa kouluratsastaja, ja ettei esteratsastus ole hänen mukavuusalueellaan. Kummasti vaan se suoruus, eteenpäinpyrkimys ja apujen läpi meno pätevät sujuvaan esteratsastukseenkin… Eli hyvin sä Tiina vedät, myös estetunteja 😉

Osa meistä kokeilijoista jatkaakin estekurssille, joka alkaa 30.10.2020, ja sitä jo kovin innolla odotamme!

Terveisin
Puheenjohtajanne 2020

Kuvassa: Hemmo ja Puppe ratsastajineen, ja kirjaimellisesti polvenkorkuisia esteitä.


Tule tutustumaan Solbackan upeisiin puitteisiin, osaaviin hevosiin ja kivaan opetukseen 23.10. klo 16 tunnille! Tunnille saa tulla, halusit sitten vain päästä hyppäämään tai aiot tulla esteistuntakurssille. Kyseessä on hyvän mielen estetunti mukavalla RE60 korkeudella.

STALL SOLBACKAN TUTUSTUMISESTETUNTI
perjantaina klo 16-17
6 hlö ryhmä, 35e, 23.10.2020
http://www.stallsolbacka.fi/

TASOVAATIMUKSET
Hevosen hallinta kaikissa askellajeissa ja estekokemus ratana 60 cm.

KYYDEISTÄ
Solbacka on julkisen liikenteen ulottumattomissa. Kurssi toteutuu, jos ilmoittautuneista löytyy riittävästi autollisia, jotka suostuvat tarvittaessa kyyditsemään muita kurssilaisia. Bensakulut jaetaan autoseurueen kesken.

ILMOITTAUTUMISESTA
Ilmoittautuminen on sitova ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, kuitenkin niin, että autollisia voidaan tarvittaessa nostaa jonon ohi kyytien takaamiseksi. Tästä syystä ilmolomake hyväksyy enemmän vastauksia, kuin kurssilla on paikkoja. Antamaasi sähköpostiin lähetetään vahvistus tunnin toteutumisesta, mukaan mahtumisestasi ja lasku ilmoittautumisajan päätyttyä 15.10. Älä tule flunssaoireisena ratsastamaan, vaan ilmoita asiasta heti Teralle ja tallille (Nina Tiihonen 040-125 3114) ja sovi rästimisestä esim. 18.12. pe klo 16 tunneilla.

Ilmoittautuminen avataan 6.10. klo 13.00 Teekkariratsastajien jäsenille, ja Troijan jäsenet voivat ilmoittautua 8.10. klo 13.00 lähtien.