Teralaiset starttasivat aikaisin sunnuntaina kohti Brynhildria, jossa heidät vastaanotti auringonpaiste ja hellyyttävän karvaiset issikkaystävät. Aluksi ratsastettiin tunti kentällä ja tutustuttiin issikan askellajien kirjoon; niiden kolmen perinteisen lisäksi siis sekä tölttiin että passiin. Töltti ei ollutkaan  mitään turistimenoa, vaan sai tehdä töitä, että ratsu ylläpiti kyseisen askellajin. Passi oli hieman helpompaa, ja Teralaisilla tuntui olevan ilmiömäinen kyky saada issikat ravaamaan – liekö siksi, että se on kouluratsastuksen kautta kaikille niin tuttua, että se tulee selkärangasta?

 

 

Askellajitunnin jälkeen nautittiin kuumaa keittoa ja kotitekoisia sämpylöitä juustolla, sekä jälkkäriksi pannaria hillon ja kermavaahdon kera. Seuraavaksi suunnattiin parin tunnin reippaaseen maastoon, josta kaikki suoriutui rohkeasti, myös panssivaunumäestä.

Yhtä osallistujaa lainatakseni: “kivat hepat, hyvä ohjaus, hienot maastot ja hyvä ruoka eli kannatan että Tera tekee jatkossakin sinne retkiä”.

Mitäpä siihen lisäämään, kiitos Brynhildr ja nähdään vuonna 2019!

 


Lähde ratsastamaan islanninhevosilla Lopen kauniisiin syysmaastoihin! Hirvikärpäsaika on tällöin jo ohi, joten saamme nauttia syksystä rauhassa.

Vaihtoehtona on
1h askellajiopetusta, lounas ja 2h maasto lauantaina 3.11.
JA 3h maastovaellus kotalounaalla sunnuntaina 4.11.

Molemmat vaihtoehdot sisältävät 3h ratsastusta, palveluun kannattaa varata kokonaisuudessaan 5h. Hinta 120e/hlö.

Askellajitunti + maasto: Islanninhevoset tunnetusti osaavat kolmen perusaskellajin lisäksi tölttiä ja passia, ja näihin pääsee tutustumaan hallitusti askellajitunnilla ennen maastoretkeä. Ehkä maastossa haluamasi askellajin nosto näillä opeilla onnistuu – tai sitten ei. 🙂

Kotaretki: “Ratsastamme pitkin ihania metsiä kaikkine sen mutkikkaiden polkujen läpi odottaen avautuvaa tienpätkää, jolla päästämme ratsumme riemukkaaseen laukkaan. Pääsemme myös tuoksuttelemaan suon raikasta ilmaa ja nauttimaan islanninhevosen pehmeästä töltistä läpi Lopen mahtavan luonnon. Yhtäkkiä olemmekin jo mystisessä kuusimetsässä, josta alkaa nousu taukopaikallemme joka sijaitsee yli 160m korkean harjanteen päällä. Taukopaikalla meitä odottaa aivan ihana näköala ja tuulisellakin säällä suojaa antava kota. Näköalaa ihastellen nautimme kodan antimista ja rentoudumme nuotionäärellä. Masut täynnä herkkuja varustamme hevoset uudelleen ja lähdemme laskeutumaan harjanteelta kohti lampea, josta suuntaamme hiljalleen kohti tallia.” -Brynhild

Lisätietoja talli Brynhildristä http://www.brynhildr.fi/.

Järjestämme Lopelle kimppakyydit. Ilmoittaudu alla 1.11. mennessä!

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.