Tämän kurssin jälkeen jokainen on varmasti tietoisempi käsistään, ja siitä mitä kaikkea tasainen käsi oikeasti vaatii!

Ensimmäisellä kerralla mentiin automaattisesti nivelillä ja tutustuttiin omaan ratsuun, ja sitten oman fiiliksen ja opettajan näkemyksen mukaan kaikki siirtyivät kankiin viimeistään kolmannella kurssikerralla. Kunhan alun arkuudesta ja vaikuttamisen pelosta päästiin ohi, ryhdyttiin oikeasti hommiin. Ryhmäläiset harjoittelivat mm. laukanvaihtoja sun muita vähän korkeamman koulun kuvioita. Mahtavaa, että Solbackasta löytyy tällaisia opetusmestareita – sekä hevosia että Nina 🙂

Tätä ehdottomasti lisää, toivottavasti jo syyskaudella!

Kuvista kiitos Troijan hevosen puheenjohtajalle, Meeri Heimolle! Kurssi oli avoin siis sekä Teralaisille että Troijalaisille, ja tämä on osoittautunut erittäin toimivaksi konseptiksi. Tätäkin lisää.

Kansikuvassa Aino ja Doni, alla Eevis ja Kippari, alimpana koko ryhmä karusellissa.


Solbackan kevään toinen kurssikokonaisuus perjantain klo 16 tuntipaikalla on kankikurssi 28.2.-3.4.!

Tallilla on puitteet ja kalusto kohdallaan, mutta syrjäisen sijainnin vuoksi kurssille järjestetään kimppakyydit sikäli mikäli ryhmä saadaan kasaan ja kurssi toteutuu. Jos kurssi ei täyty Teralaisista 1.2. mennessä, sitä voidaan täydentää Troijan hevosen jäsenillä.

(Kansikuva ei ole Solbackasta, vaan Einolan tallilta.)

STALL SOLBACKAN KANKIKURSSI
perjantaisin klo 16-17
HeA, 6 hlö ryhmä, 215e/6krt, 28.2.-3.4.
http://www.stallsolbacka.fi/

(3. kurssijakso: estekurssi RE60-70 215e/6krt, 17.4.-29.5. (pl 1.5.))

TASOVAATIMUKSET
Kankien käyttö vaatii itsenäistä istuntaa kaikissa askellajeissa. (Googlaa tarvittaessa independent seat.) Et ehkä onnistu tässä aina, mutta vähintään 80% ratsailla olosta kaikissa askellajeissa. Itsenäinen istunta vaatii mm. hyvää kehonhallintaa ja kykyä suorittaa eristettyjä liikkeitä (eng. isolated movement).

Kurssin harjoitukset ovat HeA tasoisia. Ensimmäisellä kerralla tehdään kokoamisharjoituksia ja valmistaudutaan kankien käyttöön, ja sitten siirrytään kankiin loppu kurssin ajaksi.

KYYDEISTÄ
Solbacka on julkisen liikenteen ulottumattomissa. Kurssi toteutuu, jos ilmoittautuneista löytyy riittävästi autollisia, jotka suostuvat tarvittaessa kyyditsemään muita kurssilaisia. Bensakulut jaetaan autoseurueen kesken.

ILMOITTAUTUMISESTA
Ilmoittautuminen on sitova ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, kuitenkin niin, että autollisia voidaan tarvittaessa nostaa jonon ohi kyytien takaamiseksi. Antamaasi sähköpostiin lähetetään vahvistus kurssin toteutumisesta ja lasku ilmoittautumisajan päätyttyä 7.2. Kurssi on kokonaisuus, johon ilmoittautuja sitoutuu, eikä tunteja voi lähtökohtaisesti rästiä tai myydä eteenpäin.

Koska sairastumisia/loukkaantumisia saattaa kuitenkin tulla, siitä tulee ilmoittaa välittömästi tallille (Nina Tiihonen 040-125 3114) ja neuvotella mahdollisesta rästimisestä tallin vakiotuntipaikoilla 8 hlön ryhmässä. Jos rästiminen ei ole vaihtoehto autottomuuden vuoksi, pe klo 16 tunnin voi myydä Teran ja Troijan tuntipörssissä taitotasoltaan sopivalle (rästejä ei voi myydä).


Hups! Emme löytäneet lomakettasi.