Puolet leiriläisistä majoittui tämän mökin parvelle. Mökin alakerrassa tarjoiltiin aamupala kaksi lämmintä ateriaa ja iltapala päivittäin. Todella hyvää kotiruokaa!


Toinen puolisko leiriläisistä jakautui nukkumaan aittan kahteen huoneeseen.

koulutunti
Perjantaina illalla ratsastettiin koulutunti maneesissa kahdessa ryhmässä. Tarkoituksena oli tutustua hevosiin ja Tarjan opetustyyliin. Samalla Tarja sai hieman esimakua meidän ratsastustaidoista. Kuvassa Joni ja Poke sekä Anu ja Humu.

estekoulua

estekoulu
Launtain ensimmäiset tunnit olivat estekoulua kentällä. Saatiin vielä viimeiset tuntumat hevosiin ja Tarjaan ennen ensimmäistä maastoestetuntia. Kuvissa Nanna ja Jaana ponien Piruetti ja Nono selässä sekä Laura Ilarolla.

estekoulua

estekoulu
Jälkimmäisen ryhmän estekoulutunnilla Heidi ja Poke sekä Markus ja Portsa.

bilbo ja tuuma
Tallin vahtikoira Bilbo sai leirin ajaksi todella energisen leikkikaverin Tuumasta, Liisan puolivuotiaasta sileäkarvaisesta kettuterrieristä.

peto
Tallista löytyi pikkuruinen kissa nimeltä Peto. Se yritti aina iltaisin päästä mökkiin, josta pikkukisu jouduttiin kuitenkin kantamaan ulos useampaan otteeseen.


Lauantain toiset tunnit vietettiinkin maastossa leirin tarkoituksen mukaisesti. Kuvissa leirin junnut, siis hevoset! Ensimmäisessä Elisa viisivuotiaalla suomenpienhevosella Patulla ja toisessa Heidi neljävuotiaalla suomenhevosoriilla Masalla.


Kuvassa Laura hyppää pientä tukkia Pallella.


Ensimmäisillä maastotunneilla totuteltiin hieman reippaamapaan tempoon ja kevyempään istuntaan. Kuvassa Liisa ja Piruetti kiihdyttelevät suoralla linjalla ennen seuraavaa estettä.


Alamäkeen hyppäämistä päästiin harjoittelemaan hyppäämällä tukin yli kuoppaan. Kuvassa Elisan ja Piruetin taidonnäyte. Pitäähän sieltä kuopasta päästä poiskin. Samalla esteellä Heidi ja Palle.


Pieniä portaita mentiin ylös ja alas. Kuvissa Markus ja Severi sekä Liisa ja Piruetti.


Kuvia leiristä saatiin aika paljon, sillä lähes jokaista tuntia oli toinen ryhmä kuvaamassa ennen omaa tuntiaan tai oman tuntinsa jälkeen. Metsään tultiin tallilta joko kävellen tai jos oli kiire omalle tunnille niin autolla. Ensimmäisiä maastotunteja kuvaamassa Jaana ja Elisa.


Sunnuntaina tunien välissä päästiin kokeilemaan vikellystä. Tarjan tytär Hiltsu näyttää mallia, miten liikkeet tulisi tehdä.


Ensin harjoiteltiin selkäännousua ja punttaamista paikallaan seisovan Nonon selkään. Kuvassa Nanna punttaa Elisaa selkään.


…mutta lopussa päädyttiin seisomaan hevosen selkään. Kuvassa Laura.


Sunnuntaina toinen ryhmä hyppäsi iltapäivän tunnilla rataesteitä maneesissa. Kuvassa Joni ja Humu.


Maastosta löytyi mukava este myös katsojille ja kuvaajille. Penkin mukavuutta testaa Jaana, ja Liisa poseeraa takana Piruetin kanssa. Kuvassa taustalla näkyy myös Sunnuntain tunnit pitänyt Olli. Olli tuli pitämään tunteja, koska Tarja oli viemässä valmennettaviaan kilpailuihin Huittisiin ja viipyi siellä koko päivän. Tässä myös esimerkkiä Markukselta ja Severiltä siitä miltä penkin ylitys näyttää.


Leirin viimeisellä tunnilla mentiin hiekkakuoppaan, jossa hypättiin isompia portaita ja vesiestettä. Portailla vauhdissa Anu ja Ilaro.

(Heidi Nurminen)