Syyskuun ensimmäisenä perjantaina suuntasimme kuuden Teralaisen voimin Stall Solbackaan kouluratsastustunnille. Mukana oli niin Solbacka-konkareita kuin ensi kertaa talliin tutustujia. Jokaiselle löytyi tallin osaavien hevosten joukosta sopiva, ja ainakin kirjoittaja ihastui kovasti omaan herkkään ja kuuliaiseen ratsuunsa. Harjoittelimme opettajan tarkkaavaisen silmän alla perusasioita kuten temponmuutoksia, käynti-ravi-siirtymisiä pituushalkaisijalla ja laukannostoja loivalla kiemurauralla.

Irtotunneissahan on aina se ikävä puoli, että aika loppuu juuri kun ne oikeat nappulat alkavat löytyä! Osa meistä olikin jatkamassa seuraavalla viikolla käynnistyvälle laukanvaihtokurssille. Itse en sille päässyt osallistumaan, mutta jäin innolla odottamaan seuraavaa Solbacka-kertaani.


Tule tutustumaan Solbackan upeisiin puitteisiin, osaaviin hevosiin ja kivaan opetukseen 4.9. klo 16 tunnille! Tunnille saa tulla, halusit sitten vain päästä ratsastamaan tai harkitset laukanvaihtokurssille ilmoittautumista, ja haluat tutustua paikkaan ennen päätöstä.

Solbackaa on nyt kehuttu ja jatkoa toivottu, joten syyskaudelle on luvassa kaksi eri kurssia perjantain klo 16 tuntipaikalla! Ensin järjestetään irtotunti 4.9. (35e),
ja sen jälkeen kuuden kerran laukanvaihtokurssi 11.9.-16.10. (215e).
Seuraava irtotunti on esteitä 23.10, (35e) jonka jälkeen
Seitsemän kerran estekurssi 30.10.-11.12. (250e), aiheena esteistunta ja mukautuminen hevosen hyppyihin, RE70-80.
Viimeinen irtotunti on 18.12., teema tarkentuu myöhemmin (toiveita otetaan vastaan).

Tallilla on puitteet ja kalusto kohdallaan, mutta syrjäisen sijainnin vuoksi tunnille järjestetään kimppakyydit.

STALL SOLBACKAN TUTUSTUMISKOULUTUNTI
perjantaina klo 16-17
6 hlö ryhmä, 35e, 4.9.2020
http://www.stallsolbacka.fi/

TASOVAATIMUKSET
Hevosen hallinta kaikissa askellajeissa.

KYYDEISTÄ
Solbacka on julkisen liikenteen ulottumattomissa. Kurssi toteutuu, jos ilmoittautuneista löytyy riittävästi autollisia, jotka suostuvat tarvittaessa kyyditsemään muita kurssilaisia. Bensakulut jaetaan autoseurueen kesken.

ILMOITTAUTUMISESTA
Ilmoittautuminen on sitova ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, kuitenkin niin, että autollisia voidaan tarvittaessa nostaa jonon ohi kyytien takaamiseksi. Antamaasi sähköpostiin lähetetään vahvistus tunnin toteutumisesta ja lasku ilmoittautumisajan päätyttyä 1.9. Älä tule flunssaoireisena ratsastamaan, vaan ilmoita asiasta heti Teralle ja tallille (Nina Tiihonen 040-125 3114) ja sovi rästimisestä esim. 23.10. tai 18.12. pe klo 16 tunneilla.

Ilmoittautuminen avataan 24.8. klo 13 Teekkariratsastajien jäsenille, ja Troijan jäsenet voivat ilmoittautua 29.8. lähtien. Tieto koulutunnin toteutumisesta ja lasku lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä 1.9. sähköpostitse.