Käynti, ravi ja laukka ovat monille ratsastajille tuttuja, mutta mitä ihmettä ovatkaan jog ja lope? Tästä pääsimme ottamaan selvää lauantaina 21. marraskuuta, sillä kyseessä ovat lännenratsastuksen askellajit, joihin muun muassa pääsimme tutustumaan western-kokeilutunnillamme Lahnuksen ratsastuskoululla. Kokeilu saavutti suuren suosion, ja ratsastimme kahdessa ryhmässä kaikkiaan 15 osallistujan voimin. Ryhmiä pidettiin yksi suomeksi ja yksi englanniksi, mukaan innostui lähtemään nimittäin myös englanninkielisiä opiskelijoita.

Mukana oli monen tasoista ratsastajaa aina aloittelijasta vuosikausia ratsastaneisiin, ja kaikki oppivat taatusti jotain uutta. Lännenratsastus on laji, jonka alkeidenkin oppiminen vaatii ehdottomasti enemmän kuin yhden tunnin, mutta kokeilu oli mainio pintaraapaisu tämän hienon lajin saloihin. Kiitos jälleen Jukalle ja Lahnuksen ratsastuskoululle onnistuneesta yhteistyöstä!

Our western riding tryout at Lahnus was a success. Thank you to all of the brave international students who joined us!


In english below.

Vapauta sisäinen karjapaimenesi ja lähde kokeilemaan lännenratsastusta Lahnuksen ratsastuskoululle lauantaina 21.11! Kokeilun kesto on 60 minuuttia ja hinta 38-40€. Western-kokeilu soveltuu niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin ratsastajille, sillä tunti räätälöidään osallistujilleen sopivaksi ja luvassa on uusia elämyksiä lähtötasosta riippumatta. Tunnit järjestetään iltapäivällä n. klo 13 eteenpäin. Järjestämme 1-2 ryhmää suomeksi ja/tai englanniksi, riippuen osallistujista. Tarkemmat kellonajat ja ryhmäjaot sekä lopullinen hinta ilmoitetaan noin viikkoa ennen kokeilua.

Lahnuksen ratsastuskoulu on saavutettavissa esimerkiksi bussilla 245 Leppävaarasta, josta matka kestää n. 45 minuuttia. Pyrimme kuitenkin järjestämään autokyydit, jotta tallille kulkeminen olisi hieman sujuvampaa. Ilmoitathan, jos sinulla on auto käytettävissä.

Ilmoittautuminen aukeaa torstaina 29.10. klo 12 Teran jäsenille ja maanantaina 2.11. klo 12 muille, ja päättyy sunnuntaina 15.11. klo 12. Ilmoittautuminen on sitova. Ethän tule ratsastamaan kipeänä! Sairastapauksessa tai muun esteen sattuessa tunnin voi kaupata eteenpäin esimerkiksi Troijan ja Teran tuntipörssissä.

Mitä: lännenratsastustunti!
Missä: Lahnuksen ratsastuskoulu, Huhtamäentie 29, Espoo
Hinta: 38-40€

Huomaathan, että kokeilun jälkeen on Teran pikkujoulut ja syyskokous Otarannan kattosaunalla klo 17 eteenpäin! Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täältä. Tervetuloa!


What: western riding
Where: Lahnus riding school, Huhtamäentie 29, Espoo
Cost: 38-40€

Giddy up! Join us for a western riding tryout at Lahnus, Espoo on Saturday 21.11. The lesson is 60 minutes and the price is 45€. No previous riding experience is needed as the lesson will be tailored to suit the group’s needs. Instruction is available in English. Lessons will be held starting from approximately 1pm. We will have 1-2 riding groups in Finnish and/or English. Final price, group division and lesson times will be specified one week in advance according to the amount of sign-ups.

The riding school is accessible by bus (245 from Leppävaara, travel time 45 minutes) but we will try to arrange car rides for convenience, so please let us know if you have a car available!

The sign-up form will open for Tera members on Thursday 29.10. at 12.00 and for everyone else on Monday 2.11. at 12.00, and closes on Sunday 15.11. at 12.00. The sign-up is binding. Please do not attend if you’re not feeling well. In case you can’t attend the lesson, you can try to resell it on Troijan ja Teran tuntipörssi -Facebook -group.

To sign up in English, please click here