Opiskelijoiden perinteisessä Laskiaisriehassa Helsingin Ullanlinnanmäellä koettiin tänä vuonna jotain aivan uutta, kun Tera järjesti TTER:n tuella paikalle Maastotalli Preryan sympaattiset suomenhevoset Auroran sekä Aaronin, ja tarjosi paikallaolijoille mahdollisuuden kokeilla hiihtoratsastusta!

 

Suomenhevoset tähtitornin alla.

 

Lohjalaishevosia ei pääkaupungin meno suuremmin hätkähdyttänyt, vaan tottuneesti ne vetivät perässään minisuksilla keikkuvia opiskelijoita kaiuttimista kantautuvista hittibiiseistä välittämättä. Säiden haltijakin oli lopulta hiihtoratsastuksen puolella, sillä kevätauringon luistinradaksi sulattama hiihtoalue peittyi tapahtumaa edeltäneenä yönä tuoreeseen lumeen, ja laskiaistiistaina aurinko helli hiihtäjiä.

 

Aaron ja hiihtäjä.

 

Pehmeästä hangesta olikin hyötyä, sillä lyhyillä minisuksilla tasapainoilu ei ollut aivan helppo laji ja yksi jos toinen rohkea kokeilija pääsi päivän aikana ottamaan lähituntumaa kinoksiin. Ajoittainen muksahtelu ei kuitenkaan tunnelmaa latistanut, vaan päin vastoin kuului asiaan, ja kaikki suksille uskaltautuneet pääsivät kokemaan myös pystyssäpysymisen riemua sekä vauhdin hurmaa!

 

Hupsista. Ei ihan niin helppoa kuin luulisi…

 

Innokkaita hiihtäjiä riitti jonoksi asti koko tapahtuman ajan, ja teralaiset laittoivatkin hihat heilumaan varusteiden vaihdossa, jotta kaikki ehtisivät hiihtämään. Tera oli hankkinut hiihtäjiä varten kypärät, suojalasit ja minisukset – niitä on hyvä käyttää tulevissakin hiihtoratsastuksissa 😉

 

Hiihtoratsastusvuoroaan jonottavia.

 

Kova kuhina Teran teltalla.

 

Saattaapi olla, että tapahtumasta kuullaan lisää myöhemmin vielä mediassakin…

Teekkariratsastajat kiittää lämpimästi sekä Laskiaisriehaa järjestäneitä Vapaateekkareita että TTER:ää idean ennakkoluulottomasta tukemisesta, Helsingin kaupunkia Kaivopuiston lainasta ja erityisesti tapahtumapäivänä paikalla auttamassa olleita teralaisia – Teidän ansiostanne tapahtuma oli niin onnistunut, että sen voisi järjestää vaikka uudestaankin!

 

Kaikki auttamassa olleet teralaiset pääsivät tottakai halutessaan hiihtämään!


Teekkariratsastajat järjestää tänä vuonna hiihtoratsastusta talvisessa Kaivopuistossa Laskiaisriehakansan iloksi! Tule kokeilemaan tätä vauhdikasta lajia, katsomaan muiden tyylinäytteitä tai ihan vaan ihailemaan maastotalli Preryan ihania suomenhevosia.

Laskiaisriehan virallinen tapahtuma-aika on tiistaina 5.3. klo 11-16, hiihtoratsastusta on klo 12.30-13.30. Kokeilemaan pääsee voimassa olevalla opiskelijakortilla tai Teran jäsenyydellä, hiihtoratsastuselämyksen tarjoaa TTER. Tera lainaa kokeilijoille minisukset ja kypärät, mutta myös omat sukset ja monot saa halutessaan tuoda.

Kutsumme mukaan kaikki Teekkariratsastajien jäsenet ja otamme ilolla vastaan myös apukäsiä, koska yhdessä tekeminen on hauskempaa ja tämän kokoisessa tapahtumassa jokaiselle riittää varmasti joku pieni mutta tärkeä tehtävä! Laita viestiä hallitukselle esim. Facebook-sivujen tai sähköpostin kautta (tera ät list.ayy.fi) jos haluat olla avuksi!

Hiihtoratsastus tapahtuu omalla vastuulla, eikä tapahtuman järjestäjät vakuuta osallistujia.