Osaatko laukanvaihdon? Ihan oikean, valmistellun laukanvaihdon, vai roiskaisetko sinne päin? Tällä kurssilla se vaihto vihdoin puretaan auki ja opetellaan oikein!

Tallilla on puitteet ja kalusto kohdallaan, mutta syrjäisen sijainnin vuoksi kurssille järjestetään kimppakyydit sikäli mikäli ryhmä saadaan kasaan ja kurssi toteutuu.

STALL SOLBACKAN LAUKANVAIHTOKURSSI
maanantaisin klo 15-16
HeA-VaB, 6 hlö ryhmä, 255e/6krt, 26.4.-31.5.
http://www.stallsolbacka.fi/

KURSSISTA
Teeman mukaisesti kurssilla opetellaan koululaukanvaihdot. Monelle on opetettu ”roiskaisemaan” esteiden välissä sinne päin laukanvaihto, mutta miten laukanvaihto valmistellaan ja toteutetaan oikeasti? Kurssilla käydään läpi laukanvaihto siirtymien kautta, ja askeleesta. Jos sujuu, niin miksei voisi kokeilla sarjanakin… Laukanvaihto on VaB-tason liike, mutta sitä voi onneksi harjoitella, vaikkei olisi VaB-tasolla – koska miten sinne tasolle muuten ikinä pääsisi?

TASOVAATIMUKSET
Laukanvaihto askeleessa vaatii ratsastajalta rytmitajua, kehonhallintaa ja kykyä koota hevosta laukassa sekä tuntea takajalkojen liikkeet selkään. Lähtötaitotaso kurssille on HeA.

KYYDEISTÄ
Solbacka on julkisen liikenteen ulottumattomissa. Kurssi toteutuu, jos ilmoittautuneista löytyy riittävästi autollisia, jotka suostuvat tarvittaessa kyyditsemään muita kurssilaisia. Bensakulut jaetaan autoseurueen kesken. Tera suosittelee maskien käyttöä kimppakyydeissä.

ILMOITTAUTUMISESTA
Ilmoittautuminen on sitova ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, kuitenkin niin, että autollisia voidaan tarvittaessa nostaa jonon ohi kyytien takaamiseksi. Antamaasi sähköpostiin lähetetään vahvistus kurssin toteutumisesta ja lasku ilmoittautumisajan päätyttyä 21.4. Kurssi on kokonaisuus, johon ilmoittautuja sitoutuu, eikä tunteja voi rästiä. Esteen sattuessa voit yrittää myydä tuntisi Troijan ja Teran tuntipörssissä tai Solbackan jengi -ryhmässä Facebookissa. Älä tule flunssaoireisena ratsastamaan, vaan peru tuntisi Hopotissa.

Ilmoittautuminen avataan lauantaina 10.4. kello 13:00.