Joulukuun alkupuolella Teekkariratsastajat suuntasivat jälleen leireilemään tutulle Onnenperän tallille Saloon. Ratsastajat oli jaettu jo etukäteen toiveiden mukaan kahteen ryhmään: centered riding -ryhmään ja yleisleiriryhmään.

Autokuntiemme matkaa tallille hidasti sankka lumisade, mutta perillä luminen tallinpiha kauniine jouluvaloineen ja -koristeineen oli kuin suoraan postikortista! Kauaa ei maisemia ehditty ihastella, kun olikin jo aika alkaa laittaa hevosia kuntoon, perjantai-illan ratsastuntina oli nimittäin istuntapainotteinen koulutunti molemmille ryhmille. Ratsastaessa ei varmasti tullut kylmä kenellekään, ja toisen ryhmän tuntia oli mukava seurata maneesin lämmitetyssä katsomossa istuen.

Yöpyminen tapahtui tallinvintille rakennetussa viihtyisässä majoitustilassa, jossa jääkaappi ja pakastin olivat täynnä jos jonkinlaisia meille varattuja herkkuja, ja lisäksi lämpimät ruuat tuotiin tarjolle aina erikseen. Perjantai-iltana porukka olikin sen verran väsynyttä kuka työviikosta ja kuka itsenäisyyspäivän juhlinnasta, että tukevan iltapalan jälkeen vintillä kaikui kuorsaus jo ennen puolta yötä.

Lauantaiaamuna yleisleiriryhmä oli tallityttöjen kuvailujen perusteella valittujen ratsujensa selässä jo kello yhdeksältä puomitunnin merkeissä ja sen jälkeen centered riding -ryhmä teki – yllättäen – centered riding -harjoitteita omalla tunnillaan. Tuntien jälkeen oli hyvää aikaa ottaa pienet päiväunet tallinvintillä ja nauttia rauhassa lounasta. Iltapäivällä yleisleiriryhmällä oli vuorossa estetunti ja CR-ryhmällä lisää CR:a. Runsaan tortilla-päivällisen jälkeen pääsimme rentoumaan tunnelmalliseen savusaunaan, ja tällä kertaa ilta venyi seuraavan vuorokauden puolelle muun muassa vintiltä löytyneiden vanhojen hevoslehtien jutuille nauraen ja lapsuuden heppakirjojen juonikuvioita yhdessä muistellen.

Sunnuntainakin molempien ryhmien ratsastustunti oli heti aamusta, ja ohjelmassa oli “kunnon kouluvääntöä”. Yksi yleisleiriläinen jopa uskaltautui tunnille ilman satulaa, ja tippui vain yhden kerran! Muuten ei putoamisia tällä leirillä onneksi nähty, ratsuina kun olivat turvalliset ratsastuskoulupollet, jotka eivät turhasta hötkyilleet.

Suomenhevospainotteisesta valikoimasta jokainen löysikin oman suosikkiratsunsa, ja sunnuntaina omien aamutuntiemme jälkeen oli vielä aikaa ihastella tallin ponivalikoimaa, erityisesti kahta karvaisenpulleaa shettistä, jotka tepsuttivat menemään alkeistunnilla hännät hulmuten ja leiriläisjoukossamme ihastuneita äännähdyksiä aiheuttaen. Sitten olikin jo aika hyvästellä hevoset, kiittää henkilökuntaa mukavasta viikonlopusta ja suunnata kotia kohti 🙂


Centered riding, working equitation tai yleisleiriviikonloput valintasi mukaan SRL:n laatutallilla Onnenperässä Vaskiossa (Etelä-Suomessa) kaiken tasoisille, jako ryhmiin tason mukaan! Leiri sisältää 4 h ratsastusta, ruuat ja majoituksen hintaan 180 euroa. Vaihtoehtoina ovat viikonloput 30.11-2.12. ja 7.-9.12. Leirit yritetään järjestää niin, että mahdollisimman moni pääsee haluamansa lajin leirille omaan tasoonsa sopivaan ryhmään.

Onnenperän talli on yksi 26:sta SRL:n laatutallista ja se valittiin SRL:n vuoden ratsastustalliksi 2012. Tutustu Onnenperään tarkemmin osoitteessa: http://www.onnenperantalli.fi/

Leireille tulee kaksi ratsastusryhmää taitotason ja valitun lajin mukaan, ratkaisevana tekijänä ryhmien jaossa on ratsastajan kyky vaikuttaa hevoseen laukassa ja hänen hallitsemansa laukkatehtävät. Maksimi ryhmäkoko 6 hlö, max 2 ryhmää eli yht. max 12 leiriläistä per leiri. Leiri toteutuu, jos vähintään 4 ilmoittautuu leirille.

Ilmoittautuminen on sitova ja leirille osallistujien tulee olla Teran jäseniä. Tera ei vakuuta osallistujia. Vahvistamme toteutuneet ryhmät viimeistään 1.11., älä maksa leiriä ennen sitä.