Teekkariratsastajien perinteiset pikkujoulut järjestettiin tänä vuonna heti pikkujoulukauden alkajaisiksi lauantai-iltana Otaniemen Kattosaunalla. Tarjolla oli glögin ja boolin lisäksi vaikka mitä jouluista purtavaa pipareista joulutorttuihin, ja kaiken kruunasi puheenjohtajamme omakätisesti keittämä tuhti vaniljainen riisipuuro. Mantelin saaneet palkittiin jopa pienillä yllätyspalkinnoilla! Ennen vapaamuotoista illanviettoa pidettiin varsin jännittäväksi käynyt Teran syyskokous, jossa mm. valittiin uusi hallitus ja äänestettiin ensi vuoden jäsenmaksuista*. Moni useamman polven hallituslainen luopui paikastaan ja antoi tietä innokkaille uusille tulijoille. Saimmekin tulevalle vuodelle upean seitsemän hengen hallituksen, joista viisi edustaa uutta hallitussukupolvea ja kaksi edellistä hallitusta. Toivotamme uuden hallituksen tervetulleeksi (kuvassa alla) ja odotamme innolla tulevaa kautta! Uudesta hallituksesta tulee esittely sivuille myöhemmin.

 

 

Illan kuluessa jäsenet pääsivät tutustumaan toisiinsa ja jakamaan hevostelukokemuksiaan. Kohokohtana oli varastosta kaivettu hauska hevos-alias, jossa taso oli hyvinkin vaihteleva ja esiintyvien takavuosien huippuhevosten ja -ratsastajien nimien tuntemuksessa oli erityisesti hankaluuksia… Saunakin oli päällä koko illan, mikä oli erityisesti hyvä suoraan liikunta-aktiviteeteista saapuneille. Ennen illanviettoa osa Teralaisista kokoontui yhteistyötallillemme Etelä-Espoon ratsastuskoululle jouluisan leikkiratsastuksen merkeissä. Ratsuiksi saimme suomenhevoset Paronittaren ja Elmerin, sekä puoliverisen Hattin. Ensin otettiin hieman tuntumaa hevosiin, jonka jälkeen siirryttiin leikkimään “Talli palaa” -leikkiä, siis tuolileikin hevosvastinetta jossa nopeus on valttia. Rohkein meistä oli lähtenyt matkaan ilman satulaa, joten yksi tippuminenkin nähtiin tunnilla. Onneksi hyvin pehmeän näköinen laskeutuminen! Lopuksi ohjelmassa oli Peili-leikki, jonka jälkeen hevoset saivat kiitokseksi jouluherkut ja kunnon harjaukset.

 

Vaihtoehtoisena hevosettomana aktiviteettina oli Otaniemen Unisportilla ohjelmassa ratsastajan salitreeni, jossa käytiin läpi oheisharjoitteita itsenäisen istunnan kehittämiseksi. Samalla tuli treenattua tehokkaasti sekä jalat, selkä että keskivartalo. Treenin aikana pohdittiin muun muassa millä lihaksilla niitä pohkeita oikeasti annetaan ja mitkä lihakset estävät tai mahdollistavat syvälle satulaan istumisen. Vaikka ratsastamaan oppii vain ratsastamalla, on erittäin suositeltavaa kehittää omia fyysisiä ominaisuuksiaan myös ratsastuksen ulkopuolella. Se on helpompaa, tehokkaampaa ja halvempaa – ja niillä ratsastustunneilla voit sitten keskittyä itse tehtävään, kun itsenäinen istunta on kuosissa. Miltä tuntuisikaan, kun ratsastaessa et väsyisi, vaan voisit tehdä mahdollisimman monta toistoa tunnin aikana ja täten maksimoida oppimisesi? Treeni sai sen verran hyvää palautetta, että voisimme harkita viikottaisten ratsastajan salitreenien järjestämistä Unisportilla – ilmianna kiinnostuksesi Eevikselle!

 

 

Nyt Tera hiljentyy jouluksi juonimaan ensi vuotta. Tästä pääset lukemaan syyskokouksessa hyväksytyn toimintasuunnitelman vuodelle 2019. Tammikuussa tutustutaan talleihin ja edustetaan talvipäivässä. Heti helmikuun alussa on perinteinen Tallinnan jäsenmatka! Matkaan lähtevät ainakin 2018 ja 2019 hallitukset, tule sinäkin viettämään kanssamme hauska viikonloppu! Lisätietoja Tallinnan matkasta täältä.

Teekkariratsastajat toivottaa kaikille ihanaa joulun odotusta!

*Syyskokouksessa päätettiin luoda kaksi jäsenluokkaa: varsinaiset jäsenet (AYY:n jäsenet) ja muut jäsenet. 2019 Jäsenmaksut vastaavasti 6 ja 8 euroa, liittymismaksu 2e.


Tule viettämään hauska ilta Teralaisten kanssa! Kattosauna käy kuumana ja tunnelma on kirjaimellisesti katossa Teran pikkujouluissa 17.11. Otaniemessä. Luvassa puheenjohtajan joulupuuro ym syötävää ja juotavaa, lämmin sauna, kortti-/lautapelejä (HevosAlias!) ja syyskokous, jossa käsitellään sääntömääräiset asiat. Suottaapi olla, että itse Joulupukki tulee visiitille – tuo siis halutessasi mukanasi alle 5 euron arvoinen joululahja ja saat lahjan pukilta!

Kattosaunan ovet aukeavat 17.00, osoite Jämeräntaival 3 A. Ennen illanviettoa halukkaat voivat lähteä omakustanteisesti porukalla ratsastamaan tai vaihtoehtoisesti tekemään ratsastajalle ohjelmoidun treenin Unisportille, jotta sauna maistuisi vieläkin makeammalta. Kumpikin ohjelma alkaa klo 15, jotta ehditään kattosaunalle viideksi.

Päivän ratsastuksen ohjelmanumerona on leikkitunti tai puoli tuntia Etelä-Espoon ratsastuskoululla klo 15 alkaen joulumusan tahtiin! Leikkitunnille voivat osallistua kaikki, joilla on vähintään alkeiskurssin verran kokemusta ratsastuksesta. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan, vaikket osallistuisi tunnille! Leikkitunti maksaa 15e per puoli tuntia ja ratsastajat jaetaan puolituntisiin tason mukaan. Jos haluat leikkiä koko tunnin, hinta on 29e. Max 6 osallistujaa per puolituntinen, yhteensä 12. Leikkitunti pidetään, jos saamme yhteensä 4x1h/8x30min ratsastajaa täyteen.

Ratsastajalle ohjelmoitu treeni tapahtuu Unisportin kuntosalilla Otaniemessä, jossa Teran pj näyttää esimerkkiä ja treenaa muiden mukana. Keskitymme ratsastajan asentoa ja ryhtiä vahvistaviin harjoitteisiin ja harjoitteita voidaan muokata jokaisen lähtötasoon sopivaksi. Aallon, Hankenin ja Helsingin yliopiston opiskelijalle kertakäynti Unisportilla maksaa 6e ja muille 10e. Treeni pidetään, jos osallistujia on vähintään 3.

Alustava ilmoittautuminen ruokailijoiden määrän&ruokavalioiden kartoittamiseksi sekä sitova ilmoittautuminen päivän ohjelmaan aukeaa 31.10. Päiväohjelman ilmoittautuminen sulkeutuu 16.11.!