Teralaiset pääsivät kokeilemaan ratsastusjousiammuntaa kauniissa kesäisessä säässä Fagerängin issikkatallilla lajin huipun Anna Minkkisen johdolla.

Aloitimme päivän tutustumalla jousiammuntaan maasta käsin – osa ryhmästä ei ollut koskaan kokeillut jousiammuntaa. Ensin ammuimme pellolla tavallisia maaleja, mutta sitten siirryimme metsäradalle, jossa kävimme kävellen läpi erilaisia erikoistekniikoita. Harjoittelimme ampumista etuviistoon, sivulle, taakse, maahan, ylös sekä ns. väärälle puolelle, eli paljon uusia asioita oli tarjolla! Käytyämme koko radan läpi kävellen, oli aika laittaa hevoset kuntoon.

Ratsastimme kahdessa ryhmässä, toisessa ensikertalaiset ja toisessa lajia jo muutaman kerran kokeilleet. Hevoset olivat kaikki vahvahermoisia islanninhevosia, jotka tiesivät, mitä tekivät. Satuloina käytössä olivat armeijamalliset satulat, joissa ei ollut siipiä ja ne oli päällystetty massiivisilla karvoilla, kuten tyyliin sopii. Suurimmalla osalla hevosista oli yksinkertaiset kuolaimettomat soturihevossuitset.

Metsäradalla kuljettiin kaikki hevoset jonossa. Radan varrella oli seitsemän mahdollista maalitaulua, joista sai itse valita, mihin yrittää ehtiä osumaan hevosen selästä. Molemmat ryhmät aloittivat aloittivat ampumalla pari kertaa käynnistä ja sitten muutaman kerran laukasta. Osumia maaleihin tuli enemmän tai vähemmän, mutta hauskaa oli!

Metsäradalla pääsi kokeilemaan mm. maahan ampumista. Tekniikoita oli useampia, joista erikoisin oli jousen vieminen pään taakse.

 


Ratsujousiammuntakurssi järjestetään 30.5. Fagerängin islanninhevostallilla Espoon Kauklahdessa. Opettajana toimii taas Anna Minkkinen. Kurssi sisältää 2 tuntia ammuntaa maasta käsin ja 45min hevosen selästä.

Tällä kertaa pääsemme kokeilemaan ratsastusjousiammuntaa metsäradalla! Ei haittaa vaikka et olisi kokeillut ratsastusjousiammuntaa aikaisemmin, opetusta voidaan muokata jokaisen tasoon sopivaksi.

Kurssin hinta on 85e omien varusteiden kanssa. Varusteita voi myös vuokrata Annalta hintaan 5e. Osallistujia otetaan max 7hlö.

Ilmoittautuminen aukeaa 4.5. klo 18.


Hups! Emme löytäneet lomakettasi.