Lähdimme kimppakyydeillä yhdeksän osallistujan voimin Sipoon Hertsby Stallsgårdin tallille. Kurssipäiväksi sattui kaunis ja aurinkoinen syyspäivä. Kurssi alkoi kahvihetkellä tallin taukohuoneessa, jossa opettajamme Anna Minkkinen kertoi ensin ratsujousiammunnan teoriaa.

Aamupäivän ajan oli maasta ammuntaa ratsastuskentällä. Ensin ammuimme paikaltaan, sen jälkeen liikkeestä kävellen ja juosten (oikeastaan laukaten :)). Ensikertalaiset keskittyivät perusammuntaharjoituksiin kun taas kokeneemmat kurssilaiset saivat kokeilla ampumista myös eteen- ja taaksepäin. Maasta-ampumisen jälkeen oli lounastauko, jonka aikana jaettiin hevoset.

Ensin ratsastivat ensikertalaiset. Tasapainoharjoitukset ja jousen käsittely hevosen selästä näytti kaikilta luonnistuvan. Lopputunnista päästiin jo laukastakin ampumaan. Toisella tunnilla ratsastivat aiemmin lajia kokeilleet. He pääsivät kokeilemaan myös hevosen selästä ampumista eteen- ja taaksepäin, suoran ammuntalinjan lisäksi. Laukassa kuitenkin keskityttiin tasapainoon ja ampumiseen sivulle. Hevosilla riitti paljon syysvirtaa ja lähtivät vauhdilla varsinkin laukkatehtäviin.

Lopuksi opettajamme kyseli fiiliksiä ja palautetta kurssista sekä toivotti kokeilemaan lajia lisää, esimerkiksi yhteisiin harjoituksiin tallille tai uuden kurssin muodossa. Oli erittäin kiva kurssi, toivottavasti saamme Teralle vielä lisää samanlaisia!