TOIMINTA

RATSASTUSTUNNIT

Tera järjestää jäsenilleen sekä tutustumis- että vakioratsastustunteja. Tuntijärjestelyissä pyritään huomioimaan niin aloittelijat kuin kokeneetkin, kouluratsastajat ja esteratsastajat.

Vakiotuntien järjestyminen vaihtelee vuosittain. Syksyllä 2023 Teran vakiotunnit pyörivät Stall Solbackassa Nurmijärven Klaukkalassa, minne kuljetaan kimppakyydein. Lisäksi Tera järjestää ratsastuksen kokeiluja sekä alkeis- ja jatkokursseja muilla talleilla mahdollisuuksien mukaan.

Irtotunneista kiinnostuneille suosittelemme Teran ja Troijan hevosen yhteiseen Facebook-tuntipörssiryhmään liittymistä. Lisäksi Tera järjestää tutustumiskäyntejä talleille kiinnostuksen mukaan. Tutustumistuntien tarkoitus on esitellä ko. tallia ja sen toimintaa. Tutustumistunteja on järjestetty mm. Ainoon, Soukkaan, Wiknerin ratsutilalle ja Etelä-Espoon tallille.

Jos olet kiinnostunut Teran järjestämistä irtotunneista tai vakiotunneista, kannattaa pistää postia osoitteen hallitus(at)teekkariratsastajat.fi. Myös tapahtumakalenteria kannattaa vilkaista välillä.
Jos Teralla ei ole vielä ryhmää toivomallasi tallilla, ehdota! Pyrimme järjestämään tallille kokeilutunnin, ja jos löytyy riittävästi kiinnostuneita, teistä voi tulla uusi vakiotuntiryhmä.

KURSSIT JA LEIRIT

Tärkeä osa toimintaa ovat erilaiset kurssit ja leirit niin koulu-, este- kuin kenttäratsastuksessa. Tämän lisäksi Tera järjestää alkeis- ja jatkokursseja sekä erilaisia teemakursseja ja -leirejä.

Osa kursseista, varsinkin esteissä ja kouluratsastuksessa, on järjestetty Teran vakiotuntitalleilla kesätaukojen aikaan. Sen sijaan vaikeammin tavoitettavien lajien perässä suunnataan pidemmällekin: kenttäratsastusleirejä on ollut vuosittain esimerkiksi Alavudella tai Niinisalossa. Lisäksi leireille on lähdetty opettelemaan mm. valjakkoajoa ja vikellystä.

Kurssitarjonta vaihtelee vuosittain ja parhaiten tulevista leireistä ja kursseista saa tietoa Facebook-ryhmän, tapahtumakalenterin ja Telegram-kanaviemme kautta.


Ratsujousiammuntakurssilaisia


Maastoesteillä

EXCUT

Tera järjestää erilaisia excuja niin ulkomaille kuin kotimaassakin. Kotimaassa excuja on järjestetty säännöllisesti mm. muiden akateemisten ratsastusseurojen vieraiksi sekä Koffin jykeviä jyllanninhevosia katsomaan. Excuja ulkomaille ovat olleet mm. excu Unkariin, Ruotsiin, Tunisiaan ja Kyprokselle.

Tera suuntaa joka vuosi Tallinnaan viikonloppuexculle, mutta siihen matkaan ei välttämättä liity ratsastaminen…

Jos keksit oivan kohteen tulevalle ulkomaan ratsastusexculle, kerrohan hallitukselle!

 

Alla hevosten syöttelyä Ruilassa.

ILLANVIETOT

Tera järjestää noin 3-4 (sauna)iltaa vuodessa jäsenilleen ja jäseniksi aikoville. Illanvietot ovat erityisen hyvä tilaisuus puida menneitä tapahtumia ja suunnitella uusia!

Varsinkin, jos mietit Teraan liittymistä tai olet uusi tulokas, kannattaa pistäytyä syys-lokakuun vaihteen uusien illassa katsomassa meininkiä ja tutustumassa ihmisiin. Me emme todellakaan pure.

Osa illoista on teemallisia: luentoja, kisakatsomoita tai tulevan tapahtuman suunnittelua. Vuosien saatossa näiden teemailtojen aiheina ovat olleet mm. Soile Kokon esittelemänä klassisen kouluratsastuksen luento ja eläinfysioterapeutti Johanna Sandelin hevosen fysioterapiaa käsittelevä luento.

MONENLAISIA TAPAHTUMIA

Vakituisen toiminnan lisäksi on kiva kokeilla uusia hevostelulajeja. Tässä osiossa kerrotaan esimerkkejä siitä, mitä muuta voimme  tarjota enemmän tai vähemmän satunnaisesti. Jos keksit vielä jotakin uutta, ehdota ihmeessä meille, niin pyrimme järjestämään tapahtuman!

KILPAILUT


Gaudeamus Grand Prix -kilpailut ovat perinne jo vuodesta 1995! GGP on kilpailu, jossa kotimaiset akateemiset ratsastuskerhot ottavat joukkueittain mittaa toisistaan. Kisojen voittajajoukkue vastaa kisojen järjestämisestä seuraavana vuonna.

Tera järjestää silloin tällöin myös omia ratsastuskilpailuja. Meininki on rento, kun kisaaminen on vähemmän vakavaa.

Vuoden 2004 voittoisa Gaudeamus-kisajoukkue.

 

MAASTOT


Vauhdikkaita maastoja teekkariratsastajat ovat järjestäneet niin arabeilla Yyterissä kuin suokeilla Lohjalla. Vauhdikkaat maastot soveltuvat parhaiten jo useamman vuoden ratsastaneille ratsastajille, jotka haluavat välillä irrotella kunnolla.

Teran järjestämänä on mahdollista kokea myös issikkamaastoja. Islanninhevonen on pieni, mukava ja reipas ratsu, jolla voivat kaiken kokoiset ratsastaa. Issikkamaastot sopivatkin kaiken ikäisille ja tasoisille ratsastajille, aivan aloittelijoista alkaen.

Pitkällä maastolla Preryan suokeilla Lohjalla.

HIIHTORATSASTUS


Hiihtoratsastus on ratsastusta ja hiihtoa Suomen talvessa. Se on vauhdikas urheilulaji, jossa ratsukon ja hiihtäjän muodostama valjakko voi ylittää erilaisia pujottelu-, sarja- ja hyppyriesteitä, jos taidot riittävät. Yleensä pelkästään suksilla pysyminen on jo itsessään riittävän haastavaa…

AKROBATIARATSASTUS


Tera on järjestänyt mahdollisuuksia päästä kokeilemaan akrobatiaratsastusta akrobatia- ja stuntratsastaja Vladimir Georgievin opissa. Akrobatiaratsastukseen on voinut tutustua myös Teran järjestämässä hevosshow’ssa, jossa Vladimir Georgiev esitti hevostensa Feijan ja Tjerkin kanssa huikean stuntnäytöksen.

 

VALJAKKOAJO


Valjakkoajo on mukavaa toimintaa myös niille Teran jäsenille, jotka eivät osaa ratsastaa. Valjakkoajo vaatii paljon sekä kuskilta että hevoselta, mutta sitä voi harrastaa lähes kuka tahansa ikään, kokoon ja kokemukseen katsomatta. Hyvä valjakkohevonen on järkevä ja hyvin koulutettu, hyväkuntoinen ja yhteistyöhaluinen. Kuskilla puolestaan pitää olla rautaiset hermot, innostusta sekä ennen kaikkea runsain mitoin hevosmiestaitoa.

REKIAJELU


Teran mukana on mahdollisuus kokea vanhanajan tuntua perinteisellä rekiajelulla valkoisten hankien keskellä. Yleensä halukkaat pääsevät myös ohjastamaan.

RAVIURHEILU


Vauhtia, jännitystä, vedonlyöntiä ja hevosia. Teran jäsenistä löytyy myös innokkaita raviharrastajia. Tera on järjestänyt raviurheilusta kiinnostuneille mm. tutustumiskäyntejä Vermon raviradalle ja raveihin. Myös ajamiseen on ollut mahdollisuus.

 

HEVOSPALLO


Jos haluat juosta pallon perässä, neljällä jalalla pääsee paljon kovempaa… Hevospalloa pelattiin ensimmäisen kerran Terassa vuonna 2003, jolloin ranskalainen Luc Pinchon tutustutti Teralaisia lajin saloihin.

LÄNNENRATSASTUS


Teralaiset ovat päässeet kokeilemaan lännenratsastusta Lahnuksen tallilla järjestetyllä lännenratsastuskurssilla.

VIKELLYS


Notkeille ja vähemmän notkeille ratsastajille. Vikellys on voimistelua laukkaavan hevosen selässä. Alussa kannattaa kuitenkin aloittaa rauhallisemmin käynnissä…

 

RATSUJOUSIAMMUNTA


Suosiotaan Suomessa kasvattanut ratsujousiammunta kuuluu myös Teran tapahtumarepertuaariin. Laji antaa mahdollisuuden joko yhdistää kaksi lempiharrastustaan tai maustaa toista. Ratsujousiammunta vaatii hyvää tasapainoa, jotta käsi pysyy vakaana vauhdissakin.