Syksyinenä viikonloppuna kolme teralaista ja kolme troijalaista (Troijan hevonen = Helsingin yliopiston hevosharrastajien kerho) suuntasi leireilemään sympaattiselle maalaistallille Karjaalle. Viikonlopun aikana ratsastimme neljä tuntia kolmen hengen pienryhmissä, joten opetus oli totisesti tehokasta ja yksilöllistä. Myös tuntien ohjelma oli monipuolinen: istuntatunnilla oman istunnan virheitä pyrittiin korjaamaan erinäisten ruumiinosien alle ja väliin laitettavien vaahtomuovipallojen avulla (opettajakin sai ainakin liikuntaa jatkuvasti putoilevia palloja keräillessään), estetunnilla harjoittelimme radan ratsastusta ja koulutunnilla ehdittiin treenata niin pohkeenväistöjä, avotaivutuksia kuin laukannostojakin. Lisäksi lauantaiaamuna kävimme koko porukalla maastossa nauttimassa kirpsakasta syyssäästä.

Ratsastuksen ohella lauantaina pääsimme kokeilemaan vikellystä kokeneen vikellyshevosen ja -opettajan kanssa, ja alun “emmää todellakaan pysty tohon” -kommenteista huolimatta jokainen leiriläinen pystyi (ehkä omaksikin yllätyksekseen) suorittamaan opettajan neuvomat liikkeet, kuten myllyn, vaa’an ja polviseisonnan liikkuvan hevosen selässä! Sunnuntaina leirin taas päätti kärryajelu suloisilla shettiksillä, joilla hurjastelimme muuan muassa kentälle rakennetun pujotteluradan läpi sujuvasti, vaikka osalle tämä kerta ohjaksissa kärryillä oli ensimmäinen laatuaan.

Hevostelun lisäksi saimme leirillä nauttia tilan isännän loihtimista herkullisista tarjoiluista, kuten itse leivotusta leivästä, ja saunomisesta tunnelmallisessa pihasaunassa. Kaiken kaikkiaan leiri oli oikein onnistunut, ja oli mukava päästä tutustumaan myös sisarainejärjestömme edustajiin!


Troijan Hevonen ja Teekkariratsastajat (Tera) järjestävät yhdessä yleisleirin Karjaalle Granntallille syyskuussa 20.-22.9.2019. Leiri on tarkoitettu perustaidot hallitseville ratsastajille (HeC-HeB).

Leiri sisältää 5h ratsastusta 2-3 hengen tehoryhmissä, sekä oheisohjelmaa. Hintaan kuuluu lisäksi täysylläpito, sauna ja teoriat. Tallilla on maneesi. Hinta 275e, leirille voi tulla myös omalla hevosella (karsinavuokra sis. hintaan)!

ALUSTAVA OHJELMA

Perjantai:
Saapuminen klo 17
Liikunnallinen teoria kehonhallinnasta,
jonka perään istuntapainotteinen ratsastustunti (1h)
illallinen

Lauantai:
aamiainen
Maastoratsastus (1h) 
lounas
Esteteoria,
jonka perään esteratsastustunti (1,5h)
Iltaohjelmaa (jousiammunta/melonta/kehonhallintatreeni), ohjelma päätetään ryhmän kesken enemmistön toiveiden mukaan.
illallinen
sauna

Sunnuntai:
aamiainen
Koulutunti (1,5h)
lounas
vikellys/kärryajo
leirin lopetus klo 14

Ratsastus tapahtuu 2-3 hlön ryhmissä, ja leirille otetaan 5-6 ratsastajaa (3 Troijalta ja 3 Teralta). Tallilla on koulutetut ratsastuksenopettajat sekä 16 erilaista hevosta ja ponia. Iltaohjelmassa voidaan leiriläisten toiveiden mukaan testata esimerkiksi vikellystä, poniagilityä, jousiammuntaa, kärryajoa tai vaikkapa treenata omia hevoskäsittelytaitoja. Teoriassa voidaan keskittyä esimerkiksi istuntaan, kehonhallintaan, omien apujen käyttöön tai muuhun leiriläisten toivomaan aiheeseen.

Pyrimme järjestämään kimppakyydit, mutta tallille pääsee myös junalla. Granntallin henkilökunta on luvannut tarvittaessa hakea leiriläisiä Karjaan juna-asemalta, kunhan asiasta ilmoitetaan etukäteen.

Voit lukea lisää tallista osoitteesta http://granntalli.fi/ (Otsikon kuva on Granntallin sivuilta.)

Tera eikä Granntalli vakuuta osallistujia, suosittelemme SRL:n jäsenyyttä. Sitova ilmottautuminen alkaa 15.6. klo 13.00 ja päättyy 14.7. klo 23.59. Ilmottautumisajan umpeutuessa erääntyy varausmaksu 75e. Loppulasku 200e erääntyy 2.9.2019. Koska paikkoja on rajoitetusti, kannattaa ilmottautua pian!


Hups! Emme löytäneet lomakettasi.